декстроза ангідрид
40 000 грн.
Ціна за 1 тонна
Країна виробник: Китай, Европа
Модель: 616277285
Stock Instock
Декстроза ангідрид (Dextrose anhydride)
Декстроза - це фактично те ж саме, що і D (+) - глюкоза, в народі іменується «простий глюкозою». Виготовляється вона, в основному, з кукурудзяного і картопляного крохмалю. У отримання такого крохмалю є два способи - кислотний і ферментативний гідроліз.
Етимологія. Назва «декстроза», як і латинська буква D, походять від латинського слова «dexter», що перекладається як «правий». Про це ж свідчить знак +. Це означає, що розчини глюкози у воді обертають площину поляризації світла вправо. Саме слово «ангідрид» походить від грецької негативною приставки «а (-н)» і слова «hydor» - «вода». В даному контексті слово «ангідрид» позначає, що сама глюкоза по консистенції суха. Ну а слово «глюкоза» в перекладі з того ж грецького означає «солодка».
Застосування
Глюкоза застосовується в харчовій промисловості, а також в медицині, особливо при отруєннях. Декстроза ангідрид є харчовою добавкою за типом підсолоджувача. За своєю суттю ця субстанція являє білий порошок. Також застосовується внутрішньовенно для додаткового харчування організму. У харчовій промисловості в якості солодкого матеріалу використовується в біологічній підготовці культурного середовища. У фармакології та біології використовується як розчинник. У ветеринарії декстрозу застосовують в різних видах: сиропи, таблетки, порошки, розчини для ін'єкцій. У нафтовій промисловості використовується технічна декстроза як добавка до бурових розчинів. Мета - поліпшити реологічні властивості цих самих бурових розчинів.
Повернемося до харчової промисловості. По суті це БАД, що додається в продукти лікувального, дієтичного та спортивного харчування. Якщо говорити про живильній речовині, то глюкоза - це носій-наповнювач.
У кондитерської промисловості декстроза також досить широко застосовується. Оскільки глюкоза надає солодкість і м'якість, посилюючи і зберігаючи смак, декстрозу додають в цукерки, торти, тістечка, шоколадні батончики та інші кондитерські вироби.
У алкогольної промисловості декстрозу застосовують для смакових модифікацій.
Декстроза, додана в консерви, допомагає зберігати їм натуральний колір.
у хлібної випічки (хліб, булочки, пиріжки, сухарі, печиво, бублики і т.п.) декстрозу використовують для зброджування цукру. Це надає хлібця і хлібобулочних виробів смак і аромат, скоринка стає більш хрусткою.
У виробництві кисломолочної продукції, зокрема в йогуртах, сирних і молочних десертах.
Якщо декстрозу додати в морозиво, то вона замінить близько 30% цукру.
Характеристики
склад декстроза
Форма випуску порошок
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується!

Рейтинг Погано           Добре