КМЦ харчової Е466
Міжнародна назва: Carboxymethyl cellulose
Альтернативні назви: Целюлозогліколева кислота, карбоксиметилцелюлоза натрію
Молекулярна формула: & nbsp;C₈H₁₆O₈
Всі наші продукти упаковані в багатошарові паперові мішки з поліпропіленовим вкладишем по 25кг.

Речовина, така як карбоксиметилцелюлоза натрію, являє собою зареєстровану харчову добавку Е466 / Е469, використовувану в сучасній харчовій, косметологічній, фармакологічній, електротехнічній, хімічній промисловості і не тільки. Високоякісна карбоксиметилцелюлоза купити яку пропонується в спеціалізованому інтернет магазині MegaChem, поставляється від перевірених виробників, за доступною ціною.
Зважаючи на підвищену здатність утримувати вологу добавка Е466 популярна у виробництві харчових продуктів, сировиною для яких є м'ясо, риба, молоко. Також речовина використовується в технологічних процесах виготовлення морозива, десертів, соусів, консервів. При цьому товарні форми натрієвої солі КМЦ можуть сильно відрізнятися за показниками вологоутримання, в'язкості одержуваних розчинів.
Властивості карбоксиметилцелюлози
Пропонована карбоксиметилцелюлоза Е466 є похідною целюлози, має властивості пластифікатора, резорбенту, загусника. Також речовина у водних розчинах має властивості тиксотропії – здатності суміші розріджуватися (зменшувати в'язкість) під механічним впливом, а також згущуватися (підвищувати в'язкість субстанції) в стані спокою.
Як пластифікатор камедь целюлози вводиться в Формули полімерних матеріалів з метою підвищення/додання еластичності в процесі переробки сировини або при експлуатації. Речовина надає відразу кілька корисних пластифікуючих впливів:
· знижує t в ході технологічної обробки сумішей;
· спрощує диспергування входять до складу композиції інгредієнтів;
· підвищує морозостійкість продукту;
· покращує параметри світло-, вогні -, термостійкості.
Додатковими властивостями карбоксиметилцелюлози як пластифікатора є низька летючість, хімічна інертність, висока сумісність з полімерами-агентами, відсутність вираженого запаху, стійкість до вилучення (екстракції) з сумісного полімеру під впливом різних рідких середовищ (миючих засобів, масел).
Характеристика карбоксиметилцелюлози
КМЦ є целюлозогликолевой кислотою з усіма відповідними характеристиками. Зовні речовина являє собою дрібнодисперсний кристалічний порошок, безбарвний або блідо-бежевий. У промисловості в основному застосовується натрієва сіль КМЦ. Якщо вас цікавить карбоксиметилцелюлоза, купити яку ви хочете для комерційних цілей, то в MegaChem пропонується найбільш вигідна ціна на продукт.
У водному розчині карбоксиметилцелюлоза безбарвна. При розчиненні в гідроксиді водню з концентрацією 1% рівень кислотності становить 7.7. Порошок відмінно розчинний у холодній / гарячій воді. Зважаючи на таку здатність КМЦ додається в різні промислові композиції у водній фазі, на стадії замішування компонентів. Початкові властивості карбоксиметилцелюлози зберігаються тривалий час без змін, що обумовлює збільшення терміну придатності продукції, в яку вноситься добавка.
Отримання карбоксиметилцелюлози
Клітинна речовина (органічний полімер), виділене з волокон рослин, є простим ефіром, в складі якого знаходиться оцтова кислота і целюлоза. Основний метод отримання речовини - це реакція монохлороцтової кислоти і лужної целюлози. У комерційних цілях карбоксиметилцелюлоза знайшла застосування в основному в 2-х похідних:
· натрієва сіль КМЦ;
· кроскармелоза (зшита або тривимірна натрієва сіль КМЦ).
Хімічні властивості карбоксиметилцелюлози
Похідна целюлози відрізняється стійкістю, стабільністю стану при впливі яскравого світла. Напівсинтетична речовина нетоксична, при дотриманні рекомендованих дозувань не завдає будь-якої шкоди людині, тваринам, навколишньому середовищу, є вибухобезпечним. Зберігати продукт слід в сухому, провітрюваному приміщенні, в герметичній упаковці.
Ще одна відмінна риса КМЦ-здатність утворювати розчини колоїдного класу з високим показником в'язкості . Поліфункціональна карбоксиметилцелюлоза харчова, купити яку вже сьогодні можна через інтернет магазин MegaChem, не містить жирів, вуглеводів, холестерину, білків або вітамінів.
Завдяки підвищеній влагоудерживающей здатності, а також функцій засобу для капсулювання і носія, 1 частина натрієвої солі КМЦ здатна зв'язати до 130 частин води. Дана властивість пояснює популярність добавки Е466 у виробництві м'ясної, рибної продукції. Якщо ж говорити про похідну речовини, такий як кроскармелоза, то 1г компонента здатний поглинати до 20г води.
Застосування карбоксиметилцелюлози
У сучасній промисловості карбоксиметилцелюлоза, купити яку Ви можете в MegaChem, знаходить широке застосування. Речовина активно використовується у фармацевтиці, косметології, харчової, паперової, будівельної, лакофарбової промисловості як ефективний емульгатор, стабілізатор, загусник, консервант, желирующий агент, заповнювач через наявність безлічі корисних властивостей і відсутності протипоказань.
Фармацевтика
Натрієва сіль КМЦ є гідрофільною основою носія при виробництві протиопікових мазей і гелів, а також мазей з анестетичними властивостями, що містять ліпіди. Добавка забезпечує підвищення седиментаційної і термічної стійкості готуються емульсій. Також речовина додається до складу багатьох таблетованих і капсульованих лікарських або фармацевтичних препаратів в якості наповнювача, капсулообразователя, загусника, стабілізатора.
Косметологія
Сучасна косметологія застосовує карбоксиметилцелюлозу при виробництві різних видів продукції. Поліфункціональність речовини дозволяє покращувати склади, продовжувати термін придатності:
· емульгуючі властивості КМЦ не допускають реакції розпаду під впливом ультрафіолетового випромінювання, високих температур. Речовина не розчиняється в рослинних / тваринних жирах, дозволяє домогтися оптимального змішування компонентів і використовується при виготовленні засобів по догляду за волоссям, кремів, туші для вій;
· желирующие властивості натрієвої солі КМЦ зі здатністю утворення в'язких розчинів ефективні в гелях д / душа і шампунях, зубних пастах, гелях, призначених для гоління;
· стабілізуючі якості речовини застосовуються при виготовленні компактної пудри.
Харчова промисловість
КМЦ є зареєстрованою харчовою добавкою Е466, яка виступає як загусник, стабілізатор консистенцій, текстуратор, носій-наповнювач, сполучний агент. Тому карбоксиметилцелюлоза широко застосовується в різних сферах харчової промисловості. Існують затверджені стандарти допустимих дозувань добавки:
· вершки, домашній сир – до 5г/1 кг;
· сардини консервовані & ndash; до 20г/1 кг;
· майонези – до 1г/1 кг;
· скумбрія консервована & ndash; до 2.5 г/1 кг;
· маргарини & ndash; до 10г/1 кг;
· сири плавлені – до 8г/1 кг;
· йогурти & ndash; до 5г/1 кг;
· бульйони, супи & ndash; до 4г/1 кг;