Крохмаль модифікований Україна
34 грн.
Страна производитель: Украина
Страна производитель: Украина
Модель: 1020279188
Stock Instock
Різновиди модифікованих крохмалів

У сучасній харчовій промисловості модифіковані крохмалі використовуються набагато частіше, ніж нативні. Це безпосередньо пов'язано з рядом їх поліпшених фізичних, хімічних або біохімічних властивостей, які дозволяють удосконалити смакові якості готової продукції.

Особливі властивості модифікованих крохмалів

Відразу відповімо на найпопулярніше питання у користувачів - небезпечні чи модифіковані крохмалі для здоров'я людини? Чи є у них щось спільне з генетично модифікованими продуктами? Відповідаємо - ні.

Модифіковані крохмалі - це різновиди звичайного рослинного крохмалю, які зазнали зміни не на етапі вирощування рослин, а вже в готовому вигляді. Саме таким чином отримують прежелатинізований крохмаль, який набухає в холодній воді. Завдяки тому, що в процесі не використовуються хімічні речовини, крохмаль максимально зберігає свої натуральні властивості.

2. Хімічні - для модифікації натурального крохмалю застосовують реагенти, які заміщають гідроксильні групи в молекулі. Таким чином, речовина знаходить високу стійкість до впливу високої температури, низького рівня рН, а також до процесу розморожування і заморожування готової продукції.

3. гідролізу крохмалю - ця хімічна реакція є основною в процесі промислового виробництва спирту .

На даний момент в світі виробляють кілька десятків видів крохмалів модифікованого типу - вони використовуються в процесі виготовлення харчової продукції, як в чистому вигляді, так і в складі функціональних добавок на основі безлічі компонентів. В основному, це звичайний крохмаль, який позбавлений характерного запаху, у нього змінений колір і текстура.

Модифіковані крохмалі: їх застосування під час виготовлення продуктів харчування

Ця речовина найчастіше застосовують в харчовій промисловості, а саме:

· у виробництві різних типів соусів, майонезів, кетчупів;

· як загущувач в йогуртах та інших видах молочної продукції;

· для поліпшення смакових якостей кондитерських і хлібобулочних виробів;

Його надлишок може спричинити зміною смакових якостей і консистенції продукції - вона стає гумової, але і погіршенням роботи органів травного тракту у споживачів.

Модифікаційні крохмалі: їх різновид і специфіка

Дана речовина ділиться на кілька типологічних груп:

· набухають - це крохмалі, які були попередньо клейстерізованного. Їх використовують в продуктах, виготовлених без нагрівання.

· Розщеплені - структура таких крохмалів модифікується за допомогою кислот. Після охолодження вони утворюють стійкі холодці, тому такі крохмалі вигідно використовувати в кондитерських виробах.

· Окислені крохмалі - у них досить низька схильність до ретроградації, а також знижена температура клейстеризації.

· Ефірні - вони відрізняються від інших типів крохмалів ковалентним зв'язком між двома крохмальними ланцюгами. Саме вона забезпечує більшу стабільність речовини при нагріванні, заморожуванні, а також розморожуванні - це речовина часто використовують при виготовленні фруктових начинок в кондитерських виробах, продуктах дитячого харчування, кремів і соусів.

· етерифіковані - їх часто використовують при виготовленні легкорозчинних порошків, заморожених продуктів харчування, а також хлібобулочних виробів.

На упаковках різних продуктів модифіковані крохмалі зашифровані під абревіатурами від E1400 до Е 1414 включно, від Е 1420 до Е 1423, також до них відносяться E1440, E1442, E1443, E1450 і E1451.
· Ефірні - вони відрізняються від інших типів крохмалів ковалентним зв'язком між двома крохмальними ланцюгами. Саме вона забезпечує більшу стабільність речовини при нагріванні, заморожуванні, а також розморожуванні - це речовина часто використовують при виготовленні фруктових начинок в кондитерських виробах, продуктах дитячого харчування, кремів і соусів.

· етерифіковані - їх часто використовують при виготовленні легкорозчинних порошків, заморожених продуктів харчування, а також хлібобулочних виробів.

На упаковках різних продуктів модифіковані крохмалі зашифровані під абревіатурами від E1400 до Е 1414 включно, від Е 1420 до Е 1423, також до них відносяться E1440, E1442, E1443, E1450 і E1451.
· Ефірні - вони відрізняються від інших типів крохмалів ковалентним зв'язком між двома крохмальними ланцюгами. Саме вона забезпечує більшу стабільність речовини при нагріванні, заморожуванні, а також розморожуванні - це речовина часто використовують при виготовленні фруктових начинок в кондитерських виробах, продуктах дитячого харчування, кремів і соусів.

· етерифіковані - їх часто використовують при виготовленні легкорозчинних порошків, заморожених продуктів харчування, а також хлібобулочних виробів.

На упаковках різних продуктів модифіковані крохмалі зашифровані під абревіатурами від E1400 до Е 1414 включно, від Е 1420 до Е 1423, також до них відносяться E1440, E1442, E1443, E1450 і E1451.
Характеристики
склад Крохмаль модифікований кукурудзяний
Тип Крохмаль модифікований Україна
Написати відгук
Увага: HTML не підтримується!

Рейтинг Погано           Добре