Крохмаль з кукурудзи є популярним інгредієнтом, використовуваним в різних сферах сучасної промисловості. Якісний кукурудзяний крохмаль купити можна для виробництва харчової, хімічної, будівельної, фармацевтичної, паперової продукції. У інтернет магазині «MegaChem» на кукурудзяний крохмаль ціна Україна Крохмаль з кукурудзи підвищує в'язкість тіста, що замішується, робить випічку більш розсипчастою. Ці ж емульгуючі властивості роблять використання добавки затребуваним при виготовленні м'ясних чи рибних фаршів, соусної, цукеркової продукції, при виробництві будівельних сумішей, клею.
Характеристики кукурудзяного крохмалю
У зернах кукурудзи вміст крохмалю складає близько 70%. Зовні виділений крохмаль являє собою біле або трохи жовтувате порошкоподібною розсипчасте речовина, має нейтральні смакові якості. При стисненні порошок видає скрип зважаючи тертя частинок. У холодній воді крохмаль практично не розчинний.
Технологія отримання крохмалю
Отримують добавку Е1450 з маїсу (кукурудзи), при найменшому подрібненні зерен промисловим помелом. Очищений маїс замочують у водному розчині з додаванням сірчистого газу. Після 48 годин сировину промивають, піддають дробленню і сепарації. Далі кукурудзу подрібнюють до кашоподібної структури, проводять ще одну промивку для відділення крохмального молочка від сторонніх часток (мезги).
Отримане молочко крохмалю відстоюють, чекаючи появи осаду. Далі, після остаточної промивки, здійснюють переробку отриманої сировини в кукурудзяний крохмаль або патоку, глюкозу. Залишки виробництва використовують при виготовленні кормів для сільськогосподарських тварин, а також для мінеральних добрив.
Хімічні властивості кукурудзяного крохмалю
Клейстер (колоїдний розчин) з крохмалю готується з додаванням в порошок гарячої води. Якщо необхідно отримати «розчинна» крохмаль, то разом з водою в якості каталізатора використовуються кислоти. Готовий кукурудзяний крохмаль ціна < "> можливість перетворення в глюкозу;
· висока калорійність;
· хороша абсорбція;
· збільшення маси продуктів для економії виробничих витрат;
· високий вміст вуглеводів;
· емульгуючі, плівкоутворювальні властивості.
Застосування кукурудзяного крохмалю
З огляду на безлічі корисних властивостей застосування крохмалю практикується в багатьох сферах. Таку універсальну добавку використовують при виробництві:
· будівельних сумішей;
· лікарських, фармацевтичних препаратів;
· косметичних засобів;
· < "> паперових виробів;
· майонезів, кетчупів, соусів;
· м'ясних (ковбасних) фаршів;
· кондитерських виробів;
· хлібобулочних виробів;
· молочної продукції.
Хлібобулочні вироби
При випіканні хлібобулочних виробів додавання крохмалю дозволяє домогтися більш розпушеному, м'якою, пишною структури. Контролюючи кількість вноситься добавки Е1450, можна регулювати в'язкість тіста. Крекери, сухі бісквіти, виготовлені з додаванням кукурудзяного крохмалю, мають кришаться властивості. Інші види випічки можуть мати красиву золотисту скориночку саме завдяки крохмальної складової.
Молочна і інша продукція
Для зниження виробничих витрат і для збільшення в'язкості харчова добавка включається в склади сирів, йогуртів, майонезів, соусів, кетчупів, консервів.
Цукерки, десерти
При виготовленні шоколадних цукерок крохмаль робить« корпус »виробів міцнішим, використовується як формотворний компонент. Дана добавка застосовується при технології висушування желейних, фруктово-желатинових цукерок.
Кукурудзяний крохмаль ціна
В інтернет магазині «MegaChem» на високоякісний кукурудзяний крохмаль ціна пропонується доступна. Вартість продукту залежить від виробника, сорту, кількості. Зберігання добавки рекомендується виконувати в герметичній упаковці, при температурному режимі в межах + 20С, відносній параметрі вологості 60%.
Кукурудзяний крохмаль купити в Україні
< Доставка продукту здійснюється по містах України в оперативні терміни. При замовленні оптової партії на